Exposities

expositie Acanthus gebouw ING Amsterdam

maandag 27 mei 2019


blokpanelen

2018, en 2019 Galerie Westerkade Leeuwarden


Westhoek Búttendyks

Tentoonstelling Groate kerk te Sint Jacobiparochie, september 2018


expositie gemeentehuis stiens

augustus 2013


Nieuwe expositie “Dwalen door Gorredijk”  Van 14 t/m 30 april zijn de beeldende werken te zien van de vierdejaars studenten van Kunstacademie Friesland.   “Dwalen door Gorredijk” is het vertrekpunt in deze expositie. Het zijn beeldende werken met een eigen invulling en terug te voeren op Gorredijk. De geschiedenis, cultuur en geografie van Gorredijk spelen een rol in de kunstwerken en zijn gekoppeld aan een eigen thematische invulling. De expositie “Dwalen door Gorredijk” laat aan de hand van de beeldende werken zien hoe de studenten de verhouding met Gorredijk naar hun hand zetten. Met werk van Cora Bosch, Hannie van der Gijp, Jolande Drewel, Petra Zondervan en Wulfila Wallenburg  Tijdens de openingstijden is er een student aanwezig.  Je kunt via de knop “reserveren” een tijdslot van een uur reserveren. Dit kan op woensdag, vrijdag en zondag van 13-17 uur (dinsdag 27 april extra middag open vanwege koningsdag). Wij hanteren vooralsnog een maximum van twee bezoekers per uur.   U bent van harte welkom voor een kennismaking met de studenten en hun beeldende werk!
Nieuwe expositie “Dwalen door Gorredijk” Van 14 t/m 30 april zijn de beeldende werken te zien van de vierdejaars studenten van Kunstacademie Friesland.  “Dwalen door Gorredijk” is het vertrekpunt in deze expositie. Het zijn beeldende werken met een eigen invulling en terug te voeren op Gorredijk. De geschiedenis, cultuur en geografie van Gorredijk spelen een rol in de kunstwerken en zijn gekoppeld aan een eigen thematische invulling. De expositie “Dwalen door Gorredijk” laat aan de hand van de beeldende werken zien hoe de studenten de verhouding met Gorredijk naar hun hand zetten. Met werk van Cora Bosch, Hannie van der Gijp, Jolande Drewel, Petra Zondervan en Wulfila Wallenburg Tijdens de openingstijden is er een student aanwezig. Je kunt via de knop “reserveren” een tijdslot van een uur reserveren. Dit kan op woensdag, vrijdag en zondag van 13-17 uur (dinsdag 27 april extra middag open vanwege koningsdag). Wij hanteren vooralsnog een maximum van twee bezoekers per uur.  U bent van harte welkom voor een kennismaking met de studenten en hun beeldende werk!
Tijdens mijn dwaling door Gorredijk vond ik de overgang van binnen naar buiten een fijne subjectieve 
beleving. Ik legde verbanden met de wereld om mij heen. De mens als sociaal wezen en de overgang 
van binnen naar buiten. Maar ook het spanningsveld: enerzijds heb ik het verlangen om ergens bij te 
horen, anderzijds om authentiek mijzelf te zijn. In dit werk zie ik een landschap dat niet oordeelt, ik
mag er zijn, zuiver authentiek. Door bij dit werk stil te staan, kijk ik opnieuw naar mijn leven en 
verbind ik mij met iets dat groter is dan wijzelf. De geabstraheerde vormen tonen een plattegrond
van Gorredijk, de draslanden nabij de Alde Le, een boom en spatieuze ruimte geventileerd uit de 
omgeving van de Dwersfeart. Het werk is geschilderd met het Zorn palet. Het leem dient als 
kleurschakering en komt van de plaggenhutten.

Examententoonstelling "Exposure" 30 april t/m 10 mei 2022 Kunstacademie Friesland

 

Ook al ben ik zelf maar een stipje in dit universum, mijn werk De reus contrasteert juist met het idee van de nietige mens in het landschap. Ik zie het als een toevoeging op de romantische gedachtegoed: het menselijk bestaan wordt niet alleen maar als nietig ervaren, er zijn momenten van grootsheid. Ik schilderde daarom een groot figuur, bijna beeldvullend, die in de verte staart, met een blik op het oneindige en kijkt wat er komen gaat. Juist dit gevoel van oneindigheid, in combinatie met de grootsheid van de mens, probeer ik op te roepen in ‘De reus’. Ik heb een naaktfiguur geschilderd omdat daarmee de mens in zijn puurste bron wordt afgebeeld. Het figuur heb ik op een boom geplaatst want een boom symboliseert samenhorigheid en herinnert ons eraan dat wij nooit alleen zijn. Een boom is zowel met de aarde als met het universum verbonden. Wortels, takken en stammen – Lichaam, geest en ziel. In dit werk maak ik verder een vergelijking met Joseph Mallord William Turner. Ook in mijn werken geven de complementaire contrasten van toonwaarde extra spanning en versterkt de illusie van ruimte en een energetische wisselwerking tussen mens en omgeving.

Loop naar de maan
Loop naar de maan