Ruimtelijk

Hieronder ziet u een overzicht van mijn ruimtelijke werken.

Oorspronkelijk een vogelhuisje. Ik heb onderzocht hoe ik de blokken hout vrijelijk met elkaar kon verbinden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het beeld van een theekan. Deze staat autonoom op de poot en staart van de ooievaar. Deze ooievaar staat op 1 poot voor een goede temperatuurregeling. De ruimtes tussen de blokken fungeren als bevloeiingskanalen.

 

Dit idee kwam tot stand omdat ik in ons vakantiehuisje telkens tegen wanden aankeek vol met afgedankte vogelhuisjes. Verder zag ik in de zomer van 2018 extreme droogte. Waterschap Limburg lost dat op door een beekdalbrede aanpak. Door beken te verhogen, houden ze het grondwater langer vast. Dit ondiepere grondwater is weer beschikbaar voor landbouw.


Waterhuishouding
Waterhuishouding

Aanwinst.

Groei is wat ik nastreef en dat bereik ik met creatiekracht. Het is een verbinding tussen hart, hoofd en handen. Dit werk heb ik gemaakt door te voelen en te doen i.p.v. praten en denken. Met dit werk heb ik heel wat los gemaakt uit het gedeelte van mij waar ik niet zo bewust van was. Het onzichtbare is zichtbaar gemaakt. Door kunst te maken toont mijn onderbewustzijn iets aan mijn bewustzijn en voel ik ineens iets waar ik eerder niet zo van bewust was. Verbanden tussen situaties en inzichten die iets vertellen. De wijsheid is er altijd maar door er contact mee te maken geef ik mijzelf de tools om mij te kunnen uiten. Uit de comfortzone! This is where the magic happens…!

 

Maar waarom heb ik voor deze vormen en materialen gekozen? Ik woon dichtbij het wad en vaak neem ik wat aangespoelde materialen zoals rubber, netten, hout, stof en plastic mee naar huis. De vorm van het metalen frame komt van het visnet en betekend voor mij iets van doorlaten zoals ondermaatse vis, het stof betekend voor mij het opnemen van iets nieuwe zoals de stof het zeewater opneemt, het hout biedt de stevigheid aan het werk of iets belasten, iets bij elkaar houden bijvoorbeeld de nieuwe kennis en ervaringen die ik opdoe, maar dit hout was van een rijsdam. Rijsdammen remmen stromingen af waardoor kleideeltjes zakken, dus landaanwinning. En de zijvlakken van het werk zijn met latex geverfd. Latex komt van de stootwillen, ze vangen energie op en hebben een beschermende rol.

 

De symboliek roept ook vragen op. Wat betekenen de vormen en waar staan ze voor? De ene vorm is een vlieger zoals op de zeilschepen. De vlieger vangt iets op, op grote hoogte en geeft het door. De opvangruimte neemt op wat mij laat groeien. De keuzes die ikzelf maak. Het laat mij meer genieten van wat ik al heb en van wie ik al ben. Ik zie mogelijkheden en voel wat ik nodig heb. 

Aanwinst
Aanwinst
Aanwinst
Aanwinst