In mijn werk speel ik graag met onbewust opgeslagen beelden, die ik bewust maak door erover na te denken. Onsamenhangende plaatjes worden uiteindelijk begrijpelijk.

 

Met behulp van woorden onderzoek ik wat mij bezielt en welke vorm ik in het middelpunt kan zetten.


Kijk maar naar mijn werk met de duikboot. Ik trek mij op dat moment terug in mijn schulp in een omgeving waar ik mij veilig voel en verbonden met de wereld om mij heen. Het schilderij straalt iets van verborgenheid en verbondenheid uit, doordat er verschillende identiteiten, bestaande uit onderwaterplanten, zichtbaar zijn.


In mijn werk zie je tevens landschappen en steden vaak ook samen met landbouw of het stadsleven. Ook houd ik van activiteiten in de agrarische sector, de industrie en in de wildernis.


Om tot beeld te komen, ga ik dwalen in een locatie of kijk ik naar gefotografeerde herinneringen, maak ik mindmaps, brainstorm of informeer en maak afspraken met instanties om het betreffende thema beter te begrijpen. Daarna benader het onderwerp op verschillende manieren en werk het in concepten uit.

 

Vanuit mijn ervaring met tekenen en schilderen ben ik gaan werken met fineliners, grafietpotloden, Oost-Indische inkt, acryl en olieverf.

  

Mijn werk heeft meerdere betekenislagen, die de toeschouwer meeneemt om zelf na te denken over het eigen bestaan.