door je creativiteit op te roepen, kun je dingen maken die anders niet hadden bestaan

Over mij

Mijn naam is Wulfila Wallenburg, ik ben student autonoom beeldend kunstenaar. Mijn opleiding volg ik aan de Kunstacademie Friesland te Leeuwarden. Mijn werk bestaat uit schilderen, tekenen, fotografie en 3d.  

 

Wat ik doe

Over mijn werk kan ik zeggen dat ik mij altijd afvraag waar ik wil zijn en hoe ik die plek ervaar. Wordt de ruimte die ik onderzoek gekenmerkt door vormgeving waar zorgvuldige cultivering het beeld bepalen of juist teruggang wat het verstrijken van de tijd zichtbaar is geworden.

 

De onderwerpen die ik gebruik in het kunstwerk, kom ik tegen als ik onderweg ben. Ik ben speciaal geïnteresseerd in ruimtes waarbij sprake is van verborgenheid, het niet waarneembaar zijn van de andere ruimte. Begrenzing tussen land en water, tussen stad en het landschap of van de binnenwereld naar de buitenwereld. In dit begrensde gebied gaat het mij om de ervaring van de ruimte met daarin de aanwezige voorwerpen of overblijfselen van menselijk handelen of zonder menselijke doelstelling, bedijking, treinsporen, hoge gebouwen, afbuigende paden.

 

Het levert een begrenst beeld op. De verborgenheid lijkt hier te overheersen. Juist dat heeft mijn interesse, want het geeft mij de mogelijkheid om anders te kijken naar de objecten en de omgeving waarin ze staan. 

Contact

Adres en atelier

Wulfila Wallenburg

Neeltie Jansstraat 24

9079 MB Sint Jacobiparochie

06-30062320

wulfilawallenburg@msn.com